web analytics
júl 252012
 

Dovolím si tvrdiť, že väčšina z nás má rada chutné jedlo, ktoré si dokážeme vychutnávať nielen chuťovými bunkami, no tiež čuchovými či zrakovými zmyslami. A keďže je vonku krásne počasie a záhradky nám hýria všemožnými farbami, rozhodla som sa využiť čo nám príroda dala a pripraviť si skvelý a časovo nenáročný obed, ktorý si môžete dať doma alebo si ho so sebou vziať napríklad do práce.



Nie som veľkou milovníčkou pečiva (hoci domáci chlieb od mojej mamky zbožňujem), a tak sa ho snažím konzumovať v čo najmenšom množstve. Veľkým potešením sú preto pre mňa chlebové placky, ktoré sú chutné a sýte, a pritom ich nemusím zjesť veľa. K tomu sú ešte aj zdravé a ako Vám dnes ukážem, sú aj veľmi praktické pri príprave tzv. fast foodu na zdravý spôsob.

Suroviny:

chlebové placky (recept)

zelenina akéhokoľvek druhu (ja som použila cuketu, mrkvu, reďkovky, papriku, ľadový šalát a ruccolu)

ghí (prepustené maslo)

čokoľvek čo máte radi (ja som použila 96%-nú šunku, avšak pokojne si môžete pridať nejaký syr, mäso alebo aj biely jogurt)

Postup:

Zeleninu si nakrájame na malé kúsky a cuketu na kolieska. Kolieska jemne opečieme na troche ghí a keď sú pekne zlatisté z oboch strán, vyberieme ich a na zvyšku ghí si podusíme zeleninu. Kto chce, kľudne si ju môže dať aj surovú, ja som však chcela využiť zvyšné ghí, a teda som zeleninu len prihriala cca 1 minútu, aby dostala chuť ghí.

Placky si môžeme trochu ohriať, a potom ich už len veselo plníme čímkoľvek, čo máme radi. Ja som použila na spodok ľadový šalát, potom vrstvu šunky, cukety a na to všetku zeleninu.





Rýchlo, ľahko, zdravo. Dobrú chuť 🙂 


 Zanechať komentár

Môžete používať tieto HTML tagy a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vyžadované)

(vyžadovaný)