Ovocné šialenstvo

Prečo šialenstvo? Pretože občas mám jednoducho pocit, že u nás doma sme jedna veľká banda šialencov. Jeden neje hento, druhý hento, jeden neje múku, iný mliečne výrobky, ďalší cukor a iný zas tropické ovocie. Jednoducho každý máme to svoje, aby sme sa cítili dobre a zdravo, a tak veru nie je jednoduché vytvoriť dezert, ktorý by vyhovoval všetkým našim chutiam a požiadavkám. Neľahké, ale nie nemožné. A keďže moja milovaná maminka investovala do mojej kreativity a obdarila ma formičkami na tartaletky, bolo otázkou času, kedy ich otestujem. A tu je moje ovocné šialenstvo 🙂


Čo potrebujeme na „korpus“?
½ balíčka želatíny (10g)
misku ovocia podľa výberu (ja som zvolila lesnú zmes Wild Berries)
kokosové mlieko (cca 2 PL)
Postup je úplne jednoduchý. Keďže som ovocie mala zmrazené, zaliala som ho 3 dcl vriacej vody, do ktorej som pridala kokosové mlieko, aby sa pekne rozpustilo, keďže je v tuhej forme. Do tejto zmesi som pridala želatínu a „korpus“ bol na svete. Zmesku nalejeme do formičiek a dáme na 2 hodinky do chladničky.

Ovocné_šialenstvo1
Čo potrebujeme na „plnku“?
Ešte jednoduchšie ako „korpus“. Jedno jablko pokrájané na malé kocočky, škorica a cca 1 dcl vody. Jabĺčko vložíme do malého hrnca alebo hlbšej panvice, prelejeme trochou vody. Privedieme k varu a varíme cca 5 min. Dochutíme podľa našej potreby škoricou. Zmesku si potom rozmixujeme a „plnka“ je na svete.

Ovocné_šialenstvo2
A čo ďalej?
Korpusy si po 2 hodinách v chladničke šupneme na cca 20 minút do mrazáku, aby sa nám dali pekne oddeliť od formičiek. Následne po vybratí z mrazáku ich ozdobíme plnkou z jabĺčka a dozdobíme podľa želania (napr. orechy, hrozienka, kokos, …) a dezert máme hotový.

Ovocné_šialenstvo3

Vyhoveli sme všetkým požiadavkám náročných labužníkov a zároveň sme potešili i zrakové chúťky, pretože tento dezert je nielen chutný, ale aj na pohľad krásny. Takže šup do prípravy a dobrú chuť 🙂

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.