web analytics
jan 192013
 
kompletné jedlo

Aj vám sa občas stane, že ráno vstanete a nemáte ani tušenie, čo dnes budete variť? Mne často. Obdivujem preto všetkých tých majstrov kuchárov, ktorí skúšajú stále nové recepty a varenie im robí radosť. Lebo práve tá radosť a nadšenie sú základom na to, aby jedlo stravníkom chutilo. Potom už stačí len zvoliť správny postup, jedlo pekne naaranžovať na tanier a je to. Ale povedzte, dá sa to naučiť?



Keď som ja s varením začínala, bola som vlastne akýsi samouk. Po svadbe som sa ocitla v situácii, kedy bolo treba navariť jedlo pre manžela aj malé dieťa. Bola som cez deň sama doma. Zatelefonovať a poradiť sa veľmi nebolo s kým. Jedinou pomôckou bola obrázková kuchárska kniha. A tak som začala variť podľa nej.

kuchárska kniha Pred pár rokmi som však začala s postupným zamieňaním pôvodných surovín za tie zdravšie. Zároveň som svoje výtvory začala fotiť a písať o nich. Aby som mala dostatok inšpirácie, prehľadávam už nie len rôzne kuchárske knihy, ale aj internetové stránky o varení. Minule som jednu takú zaujímavú stránku objavila.

Stránka si ma na prvý pohľad získala. Keď som sa dozvedela, že všetky recepty sú vyskúšané a pridávajú ich nadšení amatérski kuchári, bola som nadšená. Veď aj ja, skôr ako o nejakom jedle napíšem, ho najskôr vyskúšam. A ak chutí mojim domácim stravníkom, potom ho s radosťou doporučím aj ostatným.

jedlo na ohni Nie len varenie, ale aj pečenie sa dá robiť s nadšením a láskou. Stačí si len kliknúť na recepty. Od múčnikov starých materí tu nájdete tipy na výborné dezerty, plnkové koláče aj buchty. A všetko zdokumentované parádnymi fotkami.

A že ešte nemáte dosť? Čo takto miešané nápoje? Máte chuť na mliečny, kávový, horúci či ľadový? Alebo sa necháte inšpirovať a pripravíte si niečo ostrejšie?

čierny ľadový čaj

Hoci na internete nájdete viacero dobrých stránok o jedle a varení, táto http://tipnajedlo.sk patrí medzi moje obľúbené. A zrejme nie som sama. O tom, že má medzi čitateľmi úspech svedčí aj stále sa zvyšujúca návštevnosť a dobré referencie.


 Zanechať komentár

Môžete používať tieto HTML tagy a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vyžadované)

(vyžadovaný)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.