Vianočný špeciál: dobrý a zdravý Cheesecake

ostatnom článku som sa priznala k tomu, že vianočný ošiaľ pomaly a isto zasiahol aj moju hlavičku makovičku. Vyplýva z toho jediné – ošiaľ pokračuje. A keďže naposledy som si rozšírila svoju pekárenskú výbavičku o skvelé vychytávky, dnes ich som ich konečne otestovala. A tu je výsledok.
 

 


Pôvodne som dnešok chcela venovať pečeniu muffinčekov, keďže som mala chuť vypekať a tie sa mi zdali ako ideál na upršaný novembrový deň. Keď som však zistila, že v chladničke máme pravý domáci tvaroh, moje plány sa okamžite zmenili. Veď takúto dobrotu nemožno nevyužiť.

Ako už asi stáli čitatelia vedia, u nás doma sa v ostatných pár mesiacoch vylúčil zo stravy cukor a vo veľkej miere i múka. Hovorí sa tomu Paleo stravovanie, no nie každý ho musí zásadne dodržiavať na to, aby si mohol urobiť tento skvelý recept. Je totiž vhodný ako pre celiatikov, tak i pre diabetikov. Alebo jednoducho pre ľudí, ktorí milujú tvaroh a rýchle nepečené koláče. Áno, môj číííízkejk je nielen bez cukru a múky, je aj nepečený 🙂 A tu je recept:

Korpusový základ:
½ šálky olúpaných mandlí
½ šálky vlašských orechov
½ jablka
1 PL kokosového oleja
1 PL kokosovej múčky
1 PL kakaa
štipka vanilky

cheesecake_korpus

Plnka:
250g tvarohu
½ jablka (bez šupky)
1 PL kokosovej múčky
1 PL kokosového oleja
1 PL kokosového mlieka
štipka vanilky

cheesecake_plnka

Cheesecake

Korpusové ingrediencie si rozmixujeme a vytvoríme z nich nádherné vláčne cesto. Či už budete robiť minitortičky ako ja alebo si cesto šupnete do tortovej či tartaletkovej formy, to už je na vás. Po tom, čo vypracujete korpus, šupnite ho do chladničky. Potom si vypracujte plnku rovnako jednoduchým spôsobom a už ju len natrite na vrch korpusu. Šupnúť do chladničky na pár hodín (áno, je umenie vydržať a nedať si z toho hneď 🙂 ) a skvelý koláč je na svete. Dobrú chuť 🙂

Cheesecake2.jpg

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.