Záhradkár má novinku

môj balkón

O chvíľu začína nová pestovateľská sezóna. Ak nemáte záhradku, napriek tomu ste dušou aj telom záhradkár, vzdávať sa vidiny vlastnej úrody určite nemusíte. Veď aj na balkóne, terase či okennom parapete sa nájde miesto na niekoľko črepníkov s kvetmi, bylinkami alebo aj nejakou tou zeleninou. Experimentovať s výberom odrôd môže každý sám. Ale oveľa jednoduchšie je dať si poradiť. A od koho iného ako od odborníkov z časopisu Záhradkár?


S pestovaním na balkóne mám už aj ja nejaké skúsenosti. Každý rok ho zaplním všelijakými kvetmi. Už som mala klasické muškáty, petúnky, osteospermum aj verbeny. Z byliniek pažítku, kari, petržlen či bazalku. No a z úžitkových plodín to boli balkónové paradajky, čili papričky aj mesačné jahody.

moje balakónové papričky Aj keď som sa už o pestovaní balkónoviek veľa naučila, často na vlastných chybách, vždy sa nájde niečo, čo ma zaujme alebo inšpiruje. Veď dobrých nápadov nikdy nie je dosť.

A tak ma potešila avizovaná novinka časopisu Záhradkár. Tento skvelý radca a pomocník má nielen tlačenú, ale aj internetovú podobu. Na svojej internetovej stránke www.izahradkar.sk/balkonik ponúka rady pre začínajúcich, ale aj skúsenejších pestovateľov. Ako už z názvu tejto sekcie stránky vyplýva, zameriava sa na balkón. Teda na pestovanie na balkóne.

Odborníci z časopisu sľubujú, že premenia jeden obyčajný balkón v paneláku na úrodnú minizáhradku s jedlými plodmi. Osádzať ho budú postupne a všetci záujemcovia budú môcť nielen všetko podrobne sledovať, ale sa aj aktívne do procesu zapájať.

Ak máte chuť čosi podobné na svojom balkóne vyskúšať, stačí len pravidelne sledovať horeuvedenú stránku. Napriek tomu, že je momentálne ešte trochu chladno, prvé rady tam nájdete už dnes. Veď na prácu sa treba náležite pripraviť. Dozviete sa ako vyberať semienka, substrát aj aké rastliny skombinovať, aby všetko spolu nielen ladilo, ale aj si navzájom prospievalo.

vlaňajší jedlý balkón

Už sa teším, keď budú vysádzať prvé rastliny. Ak slnečné počasie vydrží, bude to už čoskoro.

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.