Ovocné šialenstvo

Prečo šialenstvo? Pretože občas mám jednoducho pocit, že u nás doma sme jedna veľká banda šialencov. Jeden neje hento, druhý hento, jeden neje múku, iný mliečne výrobky, ďalší cukor a iný zas tropické ovocie. Jednoducho každý máme to svoje, aby sme sa cítili dobre a zdravo, a tak veru nie je jednoduché vytvoriť dezert, ktorý by vyhovoval všetkým našim chutiam a požiadavkám. Neľahké, ale nie nemožné. A keďže moja milovaná maminka investovala do mojej kreativity a obdarila ma formičkami na tartaletky, bolo otázkou času, kedy ich otestujem. A tu je moje ovocné šialenstvo 🙂


Čo potrebujeme na „korpus“?
½ balíčka želatíny (10g)
misku ovocia podľa výberu (ja som zvolila lesnú zmes Wild Berries)
kokosové mlieko (cca 2 PL)
Postup je úplne jednoduchý. Keďže som ovocie mala zmrazené, zaliala som ho 3 dcl vriacej vody, do ktorej som pridala kokosové mlieko, aby sa pekne rozpustilo, keďže je v tuhej forme. Do tejto zmesi som pridala želatínu a „korpus“ bol na svete. Zmesku nalejeme do formičiek a dáme na 2 hodinky do chladničky.

Ovocné_šialenstvo1
Čo potrebujeme na „plnku“?
Ešte jednoduchšie ako „korpus“. Jedno jablko pokrájané na malé kocočky, škorica a cca 1 dcl vody. Jabĺčko vložíme do malého hrnca alebo hlbšej panvice, prelejeme trochou vody. Privedieme k varu a varíme cca 5 min. Dochutíme podľa našej potreby škoricou. Zmesku si potom rozmixujeme a „plnka“ je na svete.

Ovocné_šialenstvo2
A čo ďalej?
Korpusy si po 2 hodinách v chladničke šupneme na cca 20 minút do mrazáku, aby sa nám dali pekne oddeliť od formičiek. Následne po vybratí z mrazáku ich ozdobíme plnkou z jabĺčka a dozdobíme podľa želania (napr. orechy, hrozienka, kokos, …) a dezert máme hotový.

Ovocné_šialenstvo3

Vyhoveli sme všetkým požiadavkám náročných labužníkov a zároveň sme potešili i zrakové chúťky, pretože tento dezert je nielen chutný, ale aj na pohľad krásny. Takže šup do prípravy a dobrú chuť 🙂

Podobné články:

Najvyšší čas kúpiť pozemok
Keď sme v roku 2008 zažívali finančnú krízu a prekonávali...
Čítať ďalej
ryl
Aj kvalitný rýľ mi v rukách praskol
Pravidelná práca v záhrade si vyžaduje okrem skutočného záujmu o...
Čítať ďalej
Na vošky so žihľavou
Geniálne veci sú jednoduché. Nestoja veľa a urobia "veľa parády...
Čítať ďalej
pahorkový záhon
Chcete si upratať v záhrade? Založte si...
Chceli by ste si dopestovať čo najviac svojej zeleniny či...
Čítať ďalej
Opäť iný recept na tiramisu
Máte radi sladké tiramisu, no trpíte alergiou na vajíčka? Alebo...
Čítať ďalej
Vaša pleť môže byť aj po 40tke...
Množstvo žien v období po 40tke súperí s estetickým problémom menom...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.