Aktuálne – vysejte si pažítku, je na to správny čas

zelená cibuľka

Bola som dnes na nákupe v Kauflande. Ako som tak prechádzala medzi regálmi, uvidela som známy farebný stojan. Boli na ňom vrecúška so semienkami kvetín. „Takéto semienka máme doma z vlastnej úrody, ale keby tak mali nejaké bylinky“, pomyslela som si. Pozriem lepšie. A našla som aj tie. Vybrala som si moje obľúbené. Žeruchu a pažítku.


Zelené bylinkové vňate sú zdrojom cenných vitamínov po celý rok. Zvlášť cenné sú v zimnom období, keď si ich vypestujete za oknom. Hodia sa ako ozdoba aj príchuť do polievok, šalátov či pomazánok. Pritom ich pestovanie nie je nijako náročné. Dokonca na vypestovanie niektorých nepotrebujete ani substrát s kvetináčom. Stačí obyčajná tácka a kus papierovej kuchynskej utierky.

semienka žeruchy a pažítky

Bylinky, ktoré sa používajú v kuchyni, sa pestujú kvôli zelenej voňavej vňati. Preto sa aj výsev riadi podľa toho. Vysievajú sa teda práve teraz. V čase dorastajúceho Mesiaca. V dňoch listov.

Vhodné dni nastanú tento mesiac 24., 25. a 26.1.2013. Ďalšie termíny sú vo februári 11.2. a 12.2.2013 a potom ešte 20., 21. a 22.2.2013.

žerucha

Ak využijete správny okamih, vaše rastlinky budú nielen zdravé, svieže a voňavé. Ale zároveň budú dobre odolávať chorobám aj škodcom.

Podobné články:

bio-planete-panensky-kokosovy-olejbio-planete-panensky-kokosovy-olej
Bio kokosový olej – voňavé pohladenie
Dávno sú preč časy, keď sme si kokosový orech mohli...
Čítať ďalej
Kváskový chlieb sa správa inak, ako chlieb...
Ľudia sú zvyknutí každý deň kupovať čerstvé pečivo a chlieb....
Čítať ďalej
Pobyt v nemocnici – oddych alebo skúška...
Po piatich dňoch sme sa znova vybrali do Lučenca. Ráno...
Čítať ďalej
Prenosná treláž pre kiwi
Naša záhrada preteká rozmanitosťou, nie je to žiadna monokultúrna farma....
Čítať ďalej
Ktoré interiérové doplnky vám určite nesmú chýbať?
Každý deň či nový rok je šanca na nový začiatok....
Čítať ďalej
Aktuálne 25.4.2012
Dni 26., 27., a 28. apríla sú pod vplyvom znamenia...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.