Je to hlúposť, nevedomosť alebo niečo iné, čo ľuďom dovolí zverejňovať svoje recepty, ktoré sú vraj extra zdravé a pritom obsahujú také ingrediencie, že sa niektorým žalúdok otáča a ostatní len žasnú. Alebo sami títo autori strkajú hlavu do piesku a tvária sa, že to nevidia, tak to nemôže byť problém? Nedávno som v českom koumáckom televíznom magazíne zase videl jeden recept na domáce a zdravé jedlo. Keby to aspoň Láďa Hruška stopol, či neuvádzal ako zdravé a bez chémie.
Pri popise zloženia svojej vlastnej domácej fašírky zdôrazňoval autor na kameru, že on si kupuje mäso na ňu u mäsiara, teda žiadne predpripravené zmesi v hyperkarketoch, ktoré môžu obsahovať ktovie čo a nikto nevie, aké mäso bolo vlastne použité. A aby to dobre držalo pokope, dáva do toho kupovanú hydinovú tlačenku.
???
Tak chválim sa tým, že používam vybrané ingrediencie, vyrábam extra domácu a kvalitnú sekanú a potom si zoberiem z regálu hypermarketu tlačenku, plnú rôsolotvorných chemikálií? Tak to som si mohol rovno kúpiť tú predpripravenú zmes mletého mäsa či hotovú sekanú. Vyšlo by to na jedno. Len by som si neurobil hanbu v celonárodnej televízii.
Komentáre