Recept na tirolskú polievku

Tento recept som odkukala z programu „S Italem v kuchyni“, ktorý dávajú na Prime. Trochu som si ho upravila podľa chutí mojich milých domácich a tak sa polievočka stala u nás jednou z najobľúbenejších. Hoci do nej dávam údené mäso, myslím si, že raz za čas to nie je problém. Pokiaľ to „raz za čas“ nie je raz za týždeň.


Tu je recept:

  • 20 g masla
  • 2 mrkvy nakrájané na tenké paličky
  • 2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky

V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom mrkvu so zelerom. Zalejeme cca 1,5 litrom vody, pridáme:

  • 100 g jačmenných krúp
  • 200-300 g údeného mäsa vcelku, my máme radi údené morčacie mäso, môže byť aj moravské
  • 3 bobkové listy

Varíme 1 ¼ hodiny. Soľ pridávame s mierou, lebo mäso je dosť slané.

Po uplynutej dobe mäso vyberieme, nakrájame na malé kocôčky (0,5×0,5 cm) a vložíme naspäť do polievky. Ešte pridáme 2-3 zemiaky pokrájané na malé kúsky a varíme ďalších 15 minút.

Ozdobíme pažítkou a môžeme podávať.

Polievka je chutná, sýta a keďže krúpky obsahujú rozpustnú vlákninu, tak ani údené mäso tak nezaťaží naše trávenie. No a cholesterol z neho nemá šancu nám ublížiť.

Tak polievočku vyskúšajte. Želám dobrú chuť!

Podobné články:

BioAbecedář Hanky ZemanovéBioAbecedář Hanky Zemanové
BioAbecedář Hanky Zemanové
    BioAbecedář Hanky Zemanové        
Čítať ďalej
S kultivátorom sa pracuje ľahšie
Už ste si pripravili záhony na jarnú výsadbu? A bolí...
Čítať ďalej
1. výročná správa
Ubehlo to ako voda, ani sme sa nenazdali, a je...
Čítať ďalej
Daň za záhradu na dedine a v...
Každý majiteľ záhrady musí platiť daň z nehnuteľností. Táto daň...
Čítať ďalej
Jazda na elektrobicykli prospieva zdraviu
Že ľudské telo je vytvorené na pohyb je známe už...
Čítať ďalej
Ovocné šialenstvo
Prečo šialenstvo? Pretože občas mám jednoducho pocit, že u nás...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.