Recept na tirolskú polievku

Tento recept som odkukala z programu „S Italem v kuchyni“, ktorý dávajú na Prime. Trochu som si ho upravila podľa chutí mojich milých domácich a tak sa polievočka stala u nás jednou z najobľúbenejších. Hoci do nej dávam údené mäso, myslím si, že raz za čas to nie je problém. Pokiaľ to „raz za čas“ nie je raz za týždeň.


Tu je recept:

  • 20 g masla
  • 2 mrkvy nakrájané na tenké paličky
  • 2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky

V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom mrkvu so zelerom. Zalejeme cca 1,5 litrom vody, pridáme:

  • 100 g jačmenných krúp
  • 200-300 g údeného mäsa vcelku, my máme radi údené morčacie mäso, môže byť aj moravské
  • 3 bobkové listy

Varíme 1 ¼ hodiny. Soľ pridávame s mierou, lebo mäso je dosť slané.

Po uplynutej dobe mäso vyberieme, nakrájame na malé kocôčky (0,5×0,5 cm) a vložíme naspäť do polievky. Ešte pridáme 2-3 zemiaky pokrájané na malé kúsky a varíme ďalších 15 minút.

Ozdobíme pažítkou a môžeme podávať.

Polievka je chutná, sýta a keďže krúpky obsahujú rozpustnú vlákninu, tak ani údené mäso tak nezaťaží naše trávenie. No a cholesterol z neho nemá šancu nám ublížiť.

Tak polievočku vyskúšajte. Želám dobrú chuť!

Podobné články:

Krásne miesto len pre ženu
Často som sa stretol s tým, že pán domu označoval...
Čítať ďalej
chlieb z obchodu
Budeme chlieb musieť piecť?
Koncom roka 2023 odišlo do výhodného predčasného dôchodku desaťkrát viac...
Čítať ďalej
Jalový výkon
Tento termín poznajú zrejme technici, ktorí majú do činenia s...
Čítať ďalej
matrac
Aký matrac je správny pre vaše dieťa?
Kvalitný spánok dieťaťa je dôležitý pre jeho zdravie, preto je...
Čítať ďalej
Schudnúť stehná
Súčasný životný štýl zanecháva stopy na telách mnohých ľudí. Nepravidelné...
Čítať ďalej
Náradie pre profesionálov? Značka Makita je jasnou...
Ak patríte k tým, ktorí si potrpia na kvalitné náradie,...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.