Hlavne si to prečítajte

Dnes sa vám musím posťažovať. Mám ťažké srdce na niektorých ľudí, ktorí nás žiadajú o radu aj o kvások na pečenie domáceho chleba. Radi im poskytneme jedno aj druhé, za tie roky sme nazbierali množstvo skúseností. Radi im vyjdeme v ústrety a poradíme na ich ceste za lepším stravovaním a lepším zdravím. Len, keby…


Vyrobiť si vlastný kvások z ražnej múky nie je také ťažké, chce to len trochu trpezlivosti a dodržanie postupu na jeho prípravu. Ale nie každému sa darí, preto vznikla iniciatíva pre darovanie kvásku novým záujemcom. Kontakt záujemcovia o kvások získajú buď tu na tomto webe alebo si nás nájdu na kváskovej mape. Na mail odpovieme každému a do každého mailu pre istotu vkladáme odkaz na sériu článkov o príprave a pečení domáceho kváskového chleba. Aké je potom naše rozčarovanie, keď v ďalšom maile nájdeme prosbu o vysvetlenie prípravy cesta na chlieb a jeho pečenie, prípadne otázku, akú pekárničku na kváskový chlieb používame.

dva chleby

Nie je problém raz za čas napísať podrobný email s inštrukciami a postupom. Ale keď je to všetko napísané na webe a keď by sme to mali písať každý týždeň, tak je to dosť zbytočne stratený čas, náš čas. Pečenie kváskového chleba ani písanie článkov o ňom nás neživí, nie je to naša práca, za ktorú by nás niekto platil. Musíme sa živiť inak. A keď prídeme domov z práce, máme aj iné domáce povinnosti, a tiež svoje záujmy. Chceme si prečítať dobrú knihu o záhradníčení alebo ísť do našej záhrady pod kopcom.

Keď sme si dali tú prácu a spísali naše skúsenosti s pečením kváskového chleba a venovali tomu čas, buďte takí láskaví a venujte trochu svojho času tomu, aby ste si to aspoň prečítali. Keď aj potom budete mať konkrétne otázky, radi vám ich zodpovieme. Príde nám neúctivé poslať mail so žiadosťou o kvások a potom so žiadosťou o podrobný popis postupu pečenia chleba.

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.