Používame kvalitné semená zeleniny

mikroklíma

Jar je nový začiatok v zeleninovej záhrade. Každý rok je vysievaná zelenina jedným z troch pilierov Potravinovej bezpečnosti. Okrem dlhodobých kríkov-bobuľovín a ovocných stromov. Preto musíme venovať pozornosť každoročnému zakladaniu úrody. Nie len používanému substrátu, ale aj používaným zeleninovým semenám.


Niektoré druhy zeleniny sa vysievajú priamo do pôdy, niektoré sa musia predpestovať v teplom dome alebo skleníku a do pôdy dávať hotové sadenice. Tí, ktorí nezačali sami semenáriť, sú závislí od predaja semien zeleniny od svojich osvedčených dodávateľov. Najdlhšie to trvá paprike, takže semená sú zasiate podľa oblasti v januári alebo na prelome januára a februára. Na druhej strane, paradajkové semená stačí vysievať v polovici marca, do polovice mája, obvyklý čas výsadby v záhonoch, dorastú do potrebnej veľkosti a pevnosti.

Je potrebné venovať pozornosť semenám paradajok odolných voči plesni, ktorá už v auguste môže zničiť mnoho dobre prosperujúcich porastov. Samozrejme je dobré prijať funkčné opatrenia proti plesni, ako je výsadba do zvýšených záhonov a odstránenie spodných listov paradajok, ktoré zabezpečujú prietok vzduchu a znižujú vlhkosť v poraste, ktorá zrýchľuje začiatok plesne.

Vedeli ste, že pálivé papriky nie sú len gurmánskym zážitkom, ale majú aj svoje zdravotné výhody? Môžete ich pestovať pomocou testovaných semien chilli papričiek a na jeseň, aby ste si vychutnali vysoko kvalitný kurací vývar z vlastného chovu aj chilli z vlastnej záhrady. Zahrieva nielen na tele, ale aj na duši.

Overené semená papriky a paradajok zaručia, že budete pestovať zeleninu vhodnú pre naše prírodné podmienky a že budete sa dočkáte bohatej a zdravej zeleniny. V závislosti od vašich priestorových možností budete mať svoju zeleninu na spestrenie jedálnička alebo ako úplnú náhradu umelo pestovaných výrobkov pre supermarkety. Uvedomte si, že ak neosejete celé polia, pestovanie zeleniny nebude časovým zaťažením, aj keď budete pravidelne dochádzať do zamestnania. Na druhej strane budete cítiť pozitívny vplyv svojej vlastnej zeleniny najskôr na vašu peňaženku a potom na vaše zdravie.

Podobné články:

zelená cibuľka
Aktuálne – vysejte si pažítku, je na...
Bola som dnes na nákupe v Kauflande. Ako som tak...
Čítať ďalej
Preč s únavou a zdravotnými ťažkosťami: Prečo...
Ste unavení? Trpíte chronickými zdravotnými ťažkosťami? Pravdepodobne ste intoxikovaní. Každý...
Čítať ďalej
zdravý sendvič
Desiata pre deti: Ako presvedčiť potomka, aby...
Skôr narodení si určite veľmi dobre pamätajú, ako im každé...
Čítať ďalej
Gaštanov zjeme tento rok menej
Jednoducho preto, že sa ich menej urodilo. V čase ich...
Čítať ďalej
Fast food trochu inak (fotorecept)
Dovolím si tvrdiť, že väčšina z nás má rada chutné...
Čítať ďalej
Elektráreň som nestaval preto, aby bola elektrina...
Nedávno som svojmu kamarátovi spomínal, že som dokončil svoju fotovoltickú...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.