Predvianočný nákupný ošiaľ v štýle – hurá do pečenia!

Áno, nerada to priznávam, no i na mňa už prišlo to predvianočné ošalenie. Aj keď.. Rada to zhadzujem na obchody, ktoré práve v tomto období majú tak úžasnú ponuku, ktorej sa jednoducho nedá odolať. Takže za to vlastne nemôžem ja, ale obchodný marketing! 🙂 Nech už je to ako chce, ostatných pár týždňov som (pekne po slovensky) oplieskala slušné peniaze. Ale aj tu sa musím obrániť – je to investícia do budúcnosti. A s mojimi „vychytávkami“ sa s vami dnes podelím 🙂


Mini je lepšie ako maxi

Neviem ako vy, no ja zbožňujem všetko, čo je drobné (okrem jednocentoviek v peňaženke). Malé tortičky, zákusky v mini verziách, malé muffinčeky, rôzne „bochánky“ a podobne. Proste také tie jednohubky, ktoré úžasne chutia, no zároveň sa po ich konzumácii človek necíti až tak plno a majú jednu, pre mňa najúžasnejšiu výhodu – môžem ochutnať viac druhov a v pohode ich napracem do žalúdka. Tak som si prednedávnom kúpila nádhernú kuchársku knihu, ktorá je venovaná práve mojim obľúbeným mini verziám zákuskov. Ale ako to už býva, kniha síce píše, ale napiecť to musím sama.

Ku pečeniu som si však nakúpila i neskutočných pomocníkov. Prvou mojou „vychytávkou“ je silikónová forma na pečenie muffinov. Piekla som v nej však tiež košíčky a tvarovo a veľkosťou je akurát. Netreba žiadne vymasťovania, žiaden papier na pečenie, jednoducho vložíte cesto a ešte jednoduchšie z neho vyberiete hotové dobroty. A o jednoduchosti umývania ani netreba písať – polahoda 🙂

silikónová_forma

Keďže v knižke sú i viaceré recepty na koláčiky do skla, rozhodla som sa investovať i do malých sklenených zapekacích pohárikov. Do nich môžete urobiť i obyčajnú bublaninu a bude to vyzerať ako dezert podávaný pri slávnostnej večeri v obľúbenej reštaurácii. Použiť sa tiež dajú napríklad na pudingové poháre a vďaka ich veľkosti si nemusíte robiť až také výčitky svedomia kvôli línii (pokiaľ ich teda „nespracujete“ rovno všetky 🙂 ).

sklenené_misky

Čo sa týka porcelánu, to je nehynúca klasika. Ako asi každá gazdinka pozná, v týchto zapekačkách (štyri malé hlboké) sa robieva créme brulée, no dajú sa určite využiť i na rôzne šálkové koláče. V tých druhých (dve plytké) sa robia dobre známe tartaletky (z anglického „tart“ = malý nízky koláč s tenulinkým cestom a vysokou vrstvou plnky; niečo ako cheesecake). Nevedela som ich dlho zohnať, a preto sa z nich teraz siiiiilno vytešujem 🙂

Súvisiace:  Dobré a zdravé americké cookies

porcelánové_misky

Poslednými zo série mojich vychytávok sú formičky na minitorty. Tie sa dajú použiť aj na slané pokrmy, ale ja sa už neviem dočkať ako do nich narobím nepečené smotanovo-ovocné torty 🙂

formičky_srdcia

A to boli moje vychytávky, ktorými sa môžete taktiež inšpirovať a ktoré vám pomôžu pri vytváraní chutných a zdravých vianočných koláčikov. A ako už asi tušíte – môžete sa tešiť aj na nové recepty (veď predsa treba nové „nádobíčko“ vyskúšať). Pečeniu zdar!

Podobné články:

Paradajok sme sa najedli do sýtosti
Ak sa niečomu v našej záhrade darilo tento rok na...
Čítať ďalej
Gazdovský trh
Aj skutočné potraviny môžu neskutočne naštartovať
Ak sa skutočne zaujímate o to, čo jete, tak viete,...
Čítať ďalej
aquaholder
Aquaholder už nie je! Čo namiesto neho?
V niektorých článkoch opisujeme použitie Aquaholderu pri sadení rastlín a...
Čítať ďalej
upečený chlieb s chumkavou kôrkou
Ako dlho vydrží kváskový chlieb
Tak to viem celkom presne! Mali sme možnosť zmerať trvanlivosť...
Čítať ďalej
Nový nábytok
Keď zostane človek pár dní doma, pre chorobu, úraz alebo...
Čítať ďalej
Odkiaľ získať dôležité živiny pre naše telo?
Poviete si: „Jednoduché, predsa z potravy“. Áno, takmer každá potravina...
Čítať ďalej

Myšlienka k článku “Predvianočný nákupný ošiaľ v štýle – hurá do pečenia!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.