Zrnková alebo mletá káva, čo si mám vybrať?

Káva je veľmi obľúbený nápoj pre mnoho ľudí, pretože vďaka nemu dokážu svoje telo rozbehnúť každý deň. Je to aj preto, lebo na káve je už množstvo ľudí závislých a počas dňa musia vypiť aj niekoľko káv. Ktorá káva je ale lepšia, mletá, či zrnková?

Už oddávna je káva veľmi obľúbeným a rozšíreným nápojom po celom svete. Nájsť viete rôzne varianty káv, ako mleté, zrnkové, ale aj ľadovú kávu, či iné typy, ktoré viete nájsť aj bežne v obchodoch. Ktorá káva je ale lepšia, mletá, či zrnková?

Mletá alebo zrnková káva?

Vôňa a chuť kávy je pre všetkých kávičkárov kľúčová, a práve od nich si všetci vyberajú akú kávu si vyberú a budú denne piť. Ak ste kávičkárom určite vás trápila otázka, či si máte vybrať kávu mletú alebo zrnkovú. V obchodoch viete nájsť množstvo typov káv a preto môže byť výber ťažší. Zrnková káva je pravdepodobne lepšia pre niekoho, kto si ju bude odkladať aj na dlhšie a nechce ju spotrebovať hneď. Mletá káva totižto nedokáže vydržať príliš dlho a preto ak vám chutí viac mletá káva, je dobré kupovať len menšie balenia, ktoré budete vedieť rýchlo spotrebovať.

Pražiareň kávy sa vám dosť zíde v prípade, že obľubujete zrnkovú kávu, pretože si ju budete vedieť pekne upražiť a prípadne pomlieť. Samozrejme, tieto možnosti sú pre kávičkárov, ktorý majú veľa času a ktorý to dokážu ráno, alebo počas dňa stíhať. Pre takých ktorí na to čas jednoducho nemajú je asi ideálna obyčajná káva do kávovaru, ktorý vám ju pripraví a vy nemusíte strácať čas prípravou každý deň. Potom však ale nemôžete očakávať neopísateľnú chuť kávy, pretože lacnejšie kávovary pripravujú obyčajnejšiu kávu, ktorá nie je príliš výrazná. Výber tej správnej kávy je preto len na vás a závisí to od vašej chuti a v neposlednom rade aj časovej vyťaženosti.

Nečakajte a vyskúšajte zrnkovú kávu aj vy!

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.