Dnes opäť raz rozšírim vaše obzory, a to príspevkom z mojej alternatívnej kuchárky. Ako ste už mohli vidieť v predchádzajúcich fotoreceptoch, piecť sa dá chutne a zdravo a vôbec to nie je ťažké. Či už ide o pizzu, čokoládové americké sušienky alebo muffiny, všetko sa dá vyrobiť zdraviu prospešne a chuťovým pohárikom vyhovujúc. Dnes vám teda prinášam hneď dva fotorecepty na chutné muffiny, a to v čokoládovej a jablkovo-kokosovej verzii. Poďme na to.
Čokoládové muffiny (bez múky a cukru)
Potrebujeme: ½ šálky kokosovej múčky
2 PL kakaa
2 PL kokosového oleja
4 vajíčka
2/3 šálky mlieka (či už kokosové alebo normálne)
1 PL sódy bikarbóny štipku soli.
Rovnako ako každý bežný recept na muffiny, aj tento je z kategórie „rýchlo a ľahko“. Všetky suroviny teda zmiešame, najrýchlejšie v šľahači. Vznikne nám krásne bublinkové cesto, ktoré má tekutú konzistenciu. Cestom plníme košíčky na muffiny, ja som ich plnila polievkovou lyžicou, ale môžete použiť aj napríklad menšiu naberačku. Naplnené košíčky vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme približne 10-15 minút.
Jablkovo-kokosové muffiny (bez múky a cukru)
Potrebujeme:
½ šálky kokosovej múčky
1 postrúhané jablko
2 PL kokosového oleja
4 vajíčka
1 ČL prášku do pečiva
Postup je rovnaký ako pri čokoládovej verzii, teda všetko spolu zmiešame, naplníme košíčky, šupneme do rúry a už len čakáme na konečný výsledok.
Verím, že vám tieto muffiny budú chutiť, a to nielen kvôli ich nízkemu obsahu sacharidov, ale aj kvôli ich úžasnej chuti. U nás doma sa po nich (ako vždy) len tak zaprášilo. Chutia skvelo na desiatu alebo ku káve a určite vám nepokazia líniu ani ako dezert po večeri. Dobrú chuť.
Neupečené těsto vypadá „všelijak“, ale hotové už je o poznání krásnější. O víkendu ho zkusím a dám případně vědět 🙂