Tento rok nebolo čo sušiť

Sušené ovocie máme veľmi radi a sami si ho doma pripravujeme z vlastnej úrody. Už dlho vlastníme elektrickú sušičku ovocia a vlani som dokonca postavil veľkú solárnu sušičku, aby sme za výrobu tejto domácej pochúťky nemuseli zbytočne platiť. No tento rok sme ani jednu nepoužili. Jednoducho sme nemali čo do nich dať. Túto zimu si musíme vystačiť s vlaňajšími zásobami.



Najväčší strom v záhrade, statná jabloň, tento rok nezarodila. Tých pár jabĺk opadalo ešte skôr, ako boli zrelé. Oproti vlaňajšej halde jabĺk úplná katastrofa. Ale podobne na tom boli aj susedove jablone o čosi vyššie. Asi to zamrzlo v kvete.

Jabĺčka z nízkokmennej jablonky sme pojedli čerstvé, rovnako ako aj nashi-hrušky. A stromčeky, ktoré sme sadili ako mladé sadenice, ešte nevyrástli do veľkosti, aby prinášali úrodu. A aj ovocie z kríkov sme vládali jesť tak, ako postupne dozrievalo.

V konečnom dôsledku sme nemali čo sušiť. Sušičky ostali tento rok v hanbe a keď budeme chcieť v zime doma trochu zamaškrtiť, siahneme po vlaňajších zásobách. A budeme dúfať, že ďalší rok zarodí aj stará jabloň a aj nové stromčeky už podrastú a dajú viacej úrody.

Podobné články:

Ako si zaobstarať netkanú textíliu?
Biela netkaná textília je mojím neodmysliteľným pomocníkom pri pestovaní a...
Čítať ďalej
klobásaklobása
Múka v klobáse. Vtip alebo bežná realita?
Údeniny kupujeme domov len výnimočne. Ale občas nejakou tou dobrou...
Čítať ďalej
Sťahovanie záhrady je takmer dokončené
Tento rok bol pre nás osobitne významný, čo sa záhrady...
Čítať ďalej
arganeolarganeol
Zdravá kozmetika – dary z prírody
Pomaličky, ale isto sa čoraz viac ľudí aj v kozmetike vracia...
Čítať ďalej
Ako sa zbaviť vlkov na jabloni
Moderné odrody ovocných stromov, pestované vo forme nízkych stromčekov, vyžadujú...
Čítať ďalej
Domáci tavený syr
Máte radi tavené syry? Z hľadiska zdravej výživy nie sú...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.