Aktuálne – vysejte si pažítku, je na to správny čas

zelená cibuľka

Bola som dnes na nákupe v Kauflande. Ako som tak prechádzala medzi regálmi, uvidela som známy farebný stojan. Boli na ňom vrecúška so semienkami kvetín. „Takéto semienka máme doma z vlastnej úrody, ale keby tak mali nejaké bylinky“, pomyslela som si. Pozriem lepšie. A našla som aj tie. Vybrala som si moje obľúbené. Žeruchu a pažítku.


Zelené bylinkové vňate sú zdrojom cenných vitamínov po celý rok. Zvlášť cenné sú v zimnom období, keď si ich vypestujete za oknom. Hodia sa ako ozdoba aj príchuť do polievok, šalátov či pomazánok. Pritom ich pestovanie nie je nijako náročné. Dokonca na vypestovanie niektorých nepotrebujete ani substrát s kvetináčom. Stačí obyčajná tácka a kus papierovej kuchynskej utierky.

semienka žeruchy a pažítky

Bylinky, ktoré sa používajú v kuchyni, sa pestujú kvôli zelenej voňavej vňati. Preto sa aj výsev riadi podľa toho. Vysievajú sa teda práve teraz. V čase dorastajúceho Mesiaca. V dňoch listov.

Vhodné dni nastanú tento mesiac 24., 25. a 26.1.2013. Ďalšie termíny sú vo februári 11.2. a 12.2.2013 a potom ešte 20., 21. a 22.2.2013.

žerucha

Ak využijete správny okamih, vaše rastlinky budú nielen zdravé, svieže a voňavé. Ale zároveň budú dobre odolávať chorobám aj škodcom.

Podobné články:

Znamenie BLÍŽENCI
Ako dni tohto znamenia označujeme tie dva-tri dni v mesiaci,...
Čítať ďalej
Profesionálna starostlivosť u vás doma
Existuje nespočetné množstvo katalógov, ktoré poskytujú možnosť objednať si kozmetické...
Čítať ďalej
Špalda- liečivá a posilňujúca obilnina
Trápi vás alergia na pšenicu? Cítite sa slabí a vyčerpaní?...
Čítať ďalej
Mäso alebo zelenina? Zle položená otázka
Nedávno som sa stal respondentom v jednej ankete. A jedna...
Čítať ďalej
papriky
Posledné papriky
Je po Mikuláši a ja dojedám posledné papriky. Zvykol som...
Čítať ďalej
Netradičné značkovače výsevu
Jar je obdobím výsevu semien jednoročných rastlín. Zeleninu vysievame najprv...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.