Magická čokobomba

Hovorí sa, že číslo 3 je magické. Tri gaštanové kone, traja králi, tri oriešky pre Popolušku.. A v našom prípade to dnes budú 3 suroviny. Hovoríte si, že čo sa dá urobiť z troch surovín? A ja odpovedám – čáry máry fuk, na svete je magická čokobomba! 🙂
 

 


Tento recept som našla (ako väčšinu svojich kulinárskych inšpirácií) na stránke Pinterest. Podmienkou môjho hľadania bolo, aby recept neobsahoval žiadnu múku a žiaden cukor. Ach poviem vám, ostala som v tom sama. Nielen, že u nás doma nikto neje múku a cukor, už ju neje ani bráško s priateľkou. Nuž, krízové situácie si žiadajú krízové riešenia. A tak som nahodila krízový režim, ktorý však nemal krízový koniec, pretože tento mega super ultra jednoduchý zákusok mal taký úspech, že z neho neostalo skoro nič. Už sa vám zbiehajú slinky? Oprávnene. Poďme teda piecť 🙂

Ešte pred prípravou samotných surovín si pripravíme „pelech“ pre náš koláčik. Ten pripravíme tak, že tortovú formu (alebo hocijakú, v ktorej chcete koláčik piecť) si zvnútra potrieme maslom a z vonkajšej strany obalíme alobalom. Takto pripravenú formu vložíme do hlbšieho plechu.

Čokobomba_1

Na prípravu magickej čokobomby potrebujeme:

8 vajec
450g čokolády (ja som použila 50:50 čokoládu na varenie a 80% kakaa)
250g maslo

Postup:
1. V spoločnej nádobke si rozpustíme maslo s čokoládou.
2. V šľahači rozmixujeme vajíčka.
3. Spojíme čokoládovú a vajíčkovú zmes a vytvoríme jednoliatu hmotu.
4. Vylejeme do formy.

Čokobomba_2

 

Čokobomba_3

Keď je hmota vo forme a forma v plechu, do plechu nalejeme vriacu vodu asi do polovice výšky formy na koláč. Pýtate sa prečo? Nepýtajte sa. Povedzme, že to je magické kúzlo, ktoré pomôže, aby z vašich troch surovín vznikla magická a neodolateľná čokopochúťka 😉

Čokobomba_4

Čokobomba_5
Pečieme pri teplote 160°C približne 20-25 minút, kým sa na povrchu nevytvorí jemná kôrka. Po upečení koláčik necháme vychladnúť na izbovú teplotu, a potom ho vložíme aspoň na hodinku do chladničky. Pri servírovaní môžeme ozdobiť čerstvým ovocím alebo (ako v našom prípade) domácou šľahačkou. Verte mi, že každý milovník čokolády bude mať rozžiarené oči ako malé dieťa, pretože táto čokobomba je skutočne MAGICKÁ. Dobrú chuť 🙂

Podobné články:

Večera z polotovaru? Ale len zo svojho...
Ak potrebujete pripraviť večeru čo najrýchlejšie, oplatí sa mať doma...
Čítať ďalej
Podobné stránky
Stránky ľudí a spoločností, ktoré sa nám páčia, ktoré píšu...
Čítať ďalej
Mätové sestričky
Pestovať bylinky v záhrade bol vždy môj sen. Veď čajík...
Čítať ďalej
môj domáci kvások
Rozdiel medzi droždím a kváskom
Otázku, aký je rozdiel medzi droždím a kváskom, dostávam pomerne...
Čítať ďalej
Záloha plynového kotla
Že sa neoplatí staviť na jedného koňa, alebo dávať všetky...
Čítať ďalej
Ako robíte lokše?
Ako si tak čítam v časopise pre „panie domu“, natrafila...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.