Recept na tirolskú polievku

Tento recept som odkukala z programu „S Italem v kuchyni“, ktorý dávajú na Prime. Trochu som si ho upravila podľa chutí mojich milých domácich a tak sa polievočka stala u nás jednou z najobľúbenejších. Hoci do nej dávam údené mäso, myslím si, že raz za čas to nie je problém. Pokiaľ to „raz za čas“ nie je raz za týždeň.


Tu je recept:

  • 20 g masla
  • 2 mrkvy nakrájané na tenké paličky
  • 2 nožičky stonkového zeleru nakrájané na malé kúsky

V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom mrkvu so zelerom. Zalejeme cca 1,5 litrom vody, pridáme:

  • 100 g jačmenných krúp
  • 200-300 g údeného mäsa vcelku, my máme radi údené morčacie mäso, môže byť aj moravské
  • 3 bobkové listy

Varíme 1 ¼ hodiny. Soľ pridávame s mierou, lebo mäso je dosť slané.

Po uplynutej dobe mäso vyberieme, nakrájame na malé kocôčky (0,5×0,5 cm) a vložíme naspäť do polievky. Ešte pridáme 2-3 zemiaky pokrájané na malé kúsky a varíme ďalších 15 minút.

Ozdobíme pažítkou a môžeme podávať.

Polievka je chutná, sýta a keďže krúpky obsahujú rozpustnú vlákninu, tak ani údené mäso tak nezaťaží naše trávenie. No a cholesterol z neho nemá šancu nám ublížiť.

Tak polievočku vyskúšajte. Želám dobrú chuť!

Podobné články:

Smoothie: Mixované nápoje plné zdravia
V poslednej dobe sú stále populárnejšie takzvané smoothie, mixované nápoje...
Čítať ďalej
Ako rýchlo vybaviť PZP
Povinne zmluvné poistenie motorových vozidiel rezonuje motoristom najmä koncom roka....
Čítať ďalej
pokládka PVC Ostravapokládka PVC Ostrava
Pokládka PVC
Nedávno som navštívil svojho lekára. Celý deň som nemal čas,...
Čítať ďalej
Zipper Zi-Mos125 - opäť porucha, tentoraz kolesa
Počas suchého leta na pár dní zapršalo a nám bolo...
Čítať ďalej
kamenný domkamenný dom
Starému domu nová strecha predĺžila život
Keď sme kupovali záhradu, hľadali sme v prvom rade pozemok....
Čítať ďalej
Sezóna plotov je tu
Jar je v plnom prúde a okrem tradičných jarných prác,...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.