Uvarili sme lečo na zimu

Vždy sa v lete tešíme, keď dozrievajú papriky aj paradajky. Veľa ich zjeme na raňajky, veľa ich zjeme k mäsu. Vždy surové a čerstvé. No keď je ich naozaj dosť, pripravíme si aj lečo. Dobre padne ako obed cez víkend alebo aj večera pred odchodom domov. A pri dostatku úrody pripravíme tiež za veľký hrniec na uloženie do sedemdecových pohárov.


Na dvoch vyvýšených záhonoch o ploche po 14 m2 sa po tridsať sadeníc vojde a to už je nejaká úroda 😉 Takže za vedro paprík, za vedro paradajok a poďme s nimi do kuchyne nového domu. Po očistení a nakrájaní končia v deväťlitrovom hrnci, kde musím poctivo miešať 😉 Ale robím to rád. Malú dvojplatničku poháňa naša elektráreň, čo je môj príspevok k sebestačnosti nášho gazdovstva. A po uvarení cibule, paradajok aj paprík všetko skončí v sklenených pohároch, ktoré na záver v elektrickej rúre kombinovaného sporáka ešte desať minút sterilizujeme. Presný postup som popísal v článku o pečenom slivkovom lekvári.

Keď chceme neskôr v zime rýchle jedlo, otvoríme pohár, dáme do hrnca, privedieme k varu a hodíme zopár vajec, ako inak, našich vlastných. A o chvíľu máme hotové teplé jedlo, ktoré hreje na tele aj na duši a prospieva nášmu zdraviu i peňaženke. A na svoj kúsok porcie sa teší aj náš malý psík Rony.

Podobné články:

zrkadlová stena na pažítke
Ako zabrániť priesade vo vyťahovaní za svetlom
Slnečné svetlo chýba v zimnom období nielen nám ľuďom, ale...
Čítať ďalej
Keď deliť stravu, tak správne
Na obedy chodím, tak ako väčšina zamestnaných ľudí, do neďalekej...
Čítať ďalej
Vôňa domáceho chleba
Kto má doma pekáreň na chlieb, vie o čom hovorím,...
Čítať ďalej
Balkónové paradajky II.
Asi pred mesiacom som písala o mojich balkónových paradajkách. Vtedy...
Čítať ďalej
Cyklistika a jej výhody
Cyklistika je populárna letná športová aktivita, je obľúbená nielen medzi...
Čítať ďalej
moja čínska ruža v zime
Aby čínska ruža bohato zakvitla
Aj vy máte doma čínsku ružu, o ktorú sa roky...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.