Uvarili sme lečo na zimu

Vždy sa v lete tešíme, keď dozrievajú papriky aj paradajky. Veľa ich zjeme na raňajky, veľa ich zjeme k mäsu. Vždy surové a čerstvé. No keď je ich naozaj dosť, pripravíme si aj lečo. Dobre padne ako obed cez víkend alebo aj večera pred odchodom domov. A pri dostatku úrody pripravíme tiež za veľký hrniec na uloženie do sedemdecových pohárov.


Na dvoch vyvýšených záhonoch o ploche po 14 m2 sa po tridsať sadeníc vojde a to už je nejaká úroda 😉 Takže za vedro paprík, za vedro paradajok a poďme s nimi do kuchyne nového domu. Po očistení a nakrájaní končia v deväťlitrovom hrnci, kde musím poctivo miešať 😉 Ale robím to rád. Malú dvojplatničku poháňa naša elektráreň, čo je môj príspevok k sebestačnosti nášho gazdovstva. A po uvarení cibule, paradajok aj paprík všetko skončí v sklenených pohároch, ktoré na záver v elektrickej rúre kombinovaného sporáka ešte desať minút sterilizujeme. Presný postup som popísal v článku o pečenom slivkovom lekvári.

Keď chceme neskôr v zime rýchle jedlo, otvoríme pohár, dáme do hrnca, privedieme k varu a hodíme zopár vajec, ako inak, našich vlastných. A o chvíľu máme hotové teplé jedlo, ktoré hreje na tele aj na duši a prospieva nášmu zdraviu i peňaženke. A na svoj kúsok porcie sa teší aj náš malý psík Rony.

Podobné články:

Máte zlé dieťa? Pozrite sa, čo mu...
Deti sa nerodia zlé a dobré. Deti sú také akými ich...
Čítať ďalej
prvé snežienky
Ako som využila môj víkendový pracovný zápal
Poznáte tento výrok? „Keď na mňa príde pracovný zápal, sadnem...
Čítať ďalej
naša domáce pečivo
Aby ste si neotrávili Vianoce...kupovaným vianočným pečivom
Koľkým z vás to už napadlo? A koľké to aj...
Čítať ďalej
Nálev na uhorky bez éčok, zato so...
Veselý koumák a ľudový zabávač, Láďa Hruška (je to skutočné...
Čítať ďalej
Penový matrac Petra plus
Pri výbere matraca nešetrite na kvalite
Moc dobre všetci poznáme, starú dobrú múdrosť, že kvalitný matrac...
Čítať ďalej
syr tavený
Tavené syry ako zdroj vápnika? Ťažko!
O tom, že vápnik potrebujeme pre pevné a zdravé kosti...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.