Najčastejšou výhovorkou, prečo sa doma nedá piecť chlieb býva to, že nie je čas. Že pečenie kváskového chleba zaberá čas. A že nie je čas venovať sa mu, keď človek musí chodiť do práce, pre deti na krúžky a starať sa o domácnosť. No tak to skúste teraz, keď mnohí do práce chodiť nemôžete, keď ste v karanténe alebo na pandemickej OČR či ste doma z iných dôvodov. Teraz výhovorka na nedostatok času neobstojí, tak sa do toho pustite.
V podstate sú to všetko naozaj výhovorky, lebo príprava cesta a pečenie chleba z kvásku nejak zvlášť dlho netrvá, len treba dodržať intervaly medzi jednotlivými operáciami. Čo naozaj pri chodení do práce a starostlivosti o deti môže byť problém. Problém, ktorý teraz mnohí ľudia nemajú, lebo riešia úplne iné veci a často sa doma už zožierajú od nudy.
Čo variť, čím nachovať rodinu, čo upiecť? A čo tak konečne sa pustiť do kváskového chleba? Ak ste celý čas doma, tak je teraz jednoduché načasovať jednotlivé fázy pečenia chleba podľa seba. A potrebujete k tomu len ražnú a pšeničnú múku, vodu, soľ a rúru, v ktorej pečiete koláče a mäso. Elektrickú alebo plynovú, čo je vám lepšie a na čo ste zvyknutí.
Ošatku nepotrebujete, ale dnes si ju môžete objednať a najneskôr pozajtra vám ju kuriér donesie až domov. Za ten čas si pripravíte kvások a potom už môžete začať piecť. A onedlho sami uvidíte, že pečenie kváskového chleba vôbec netrvá dlho a je to vlastne jednoduché. A v týchto zachmúrených časoch ponúknete svojej rodine kvalitný a zdravý chlebík, pripravený vlastnými rukami. Ktorý môžete upiecť kedykoľvek, najete sa bez toho, že by ste museli každé ráno do obchodu pre priemyselný alebo dopekaný chlieb.
Ďalšie články na tému „kváskový chlieb“:
Komentáre