Opäť iný recept na tiramisu

Máte radi sladké tiramisu, no trpíte alergiou na vajíčka? Alebo sa obávate salmonelózy? Nezúfajte. Riešenie môže byť veľmi jednoduché. Stačí len mierna zmena v použitých surovinách, napríklad nahradiť surové vajíčka smotanou na varenie. Jeden zaujímavý recept v tomto duchu som včera videla na Prime. V programe „Když vaří táta“.


Základnými surovinami boli mascarpone a silná káva. Aj môj obľúbený „Ital v kuchyni“, teda Emanuele Ridi, ich používa vo svojom recepte. Nasleduje ďalšia typická surovina a to mandľový likér Amaretto. „Táta“ ho nahradil sladkým vínom.

vajíčka
Vajíčka

Nemusí to byť na škodu, no mne tam tá mandľová vôňa pasuje viac. V ostatných surovinách, dokonca ani v ich vzájomných pomeroch, nebol skoro žiadny rozdiel. Dá sa teda predpokladať, že aj chuť by mala byť veľmi podobná. Vyskúšajte.

A možno ste už aj vyskúšali nejaké iné, veľmi podobné, recepty na tiramisu. Veď na internete ich nájdete hneď niekoľko. Bohužiaľ, v snahe ušetriť na nákupe drahších surovín, najmä mascarpone, niektoré gazdinky doporučujú použiť tvaroh alebo pomazánkové maslo.

tiramisu
Tiramisu

No, priznám sa, aj ja som jeden taký recept vyskúšala. Namiesto mascarpone som vyšľahala šľahačkovú smotanu s neochuteným pomazánkovým maslom. Ostatné suroviny som však nezmenila.

A výsledok? Dezert výborný. Chutil všetkým. No nabudúce predsa len vyskúšam pravé mascarpone. Rozdiel v cene až tak výrazný nie je. No ak chcem originálnu taliansku chuť, potrebujem aj originálne talianske suroviny. No nie?

Ešteže sa dajú kúpiť aj u nás a netreba za nimi cestovať do Talianska :-).

 

Podobné články:

Musel som zmeniť štýl kosenia
Pravidelní čitatelia tohto webu vedia, že nie som zástancom anglických...
Čítať ďalej
Desať percent stačí na začiatok
Keď sa rozprávame o našej permakultúrnej záhrade a inom spôsobe...
Čítať ďalej
Ako výhodne nakúpiť cez internet
Stačí málo a človeku sa môže zmeniť život zo dňa...
Čítať ďalej
Svlékl jsem bílý plášť
Svlékl jsem bílý plášť
Svlékl jsem bílý plášť Tomáš Lebenhart Tato kniha je pro odvážné a...
Čítať ďalej
Ako moja neskorá slivka dostala jesenný strih
Staré dobré pravidlo hovorí, že správny čas na letný rez...
Čítať ďalej
ryl
Aj kvalitný rýľ mi v rukách praskol
Pravidelná práca v záhrade si vyžaduje okrem skutočného záujmu o...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.