Sladké pokušenie na paličke

Opäť raz som neodolala a v obchode s potrebami pre domácnosť som si kúpila formu na modernú koláčovú záležitosť – cake pops. V preklade sú to koláčové lízanky, pretože ide o koláče, ktoré sú napichnuté na paličke a vytvárajú dojem neskutočne nádherných a chutných jednohubiek. A síce mám doma formu už dlhšie, nejako mi nevychádzal čas. Ale samozrejme, kedy človek nájde najviac času na varenie a pečenie? Presne, keď má kopec iných dôležitejších vecí, na ktoré fakt nemá chuť. A tak som sa od písania diplomovky na chvíľku odobrala a v kuchynskom kráľovstve opäť niečo pripravila. Ak aj vy chcete doma zahviezdiť alebo prekvapiť vašich blízkych, možností a variácií na cake pops je plný internet. Jedno krajšie a lákavejšie vyzerajúce ako druhé. Keďže u nás majú cukor a múka červenú, opäť raz ide o zdravšiu verziu. Hurá do prípravy!


Čo budeme potrebovať:
(Keďže najradšej doma pracujem „od oka“, tak množstvo si každý môže pripraviť podľa seba, preto uvádzam len približné množstvá)

½ šálky mandlí (môžu aj nemusia byť lúpané)
½ šálky hrozienok + rum (umyté a v šálke preliate rumom podľa chuti)
horká čokoláda (približne 200g)
kokosový olej
ozdobenie podľa chuti (ja som použila kokos, orechy a škoricu, ale môže to byť napríklad aj chilli)

forma_cake_pops

Postup:
1. Mandle si rozmixujeme v mixéri
3. Hrozienka precedíme z rumu a prisypeme k mandliam (rum si odložíme)
2. Rozpustíme si 100g čokolády, do ktorej pridáme trochu kokosového oleja
4. V miske premiešame mandľovo-hrozienkovú zmes s rozpustenou čokoládou a podľa potreby dolievame odložený rum (konzistencia by mala byť mierne tekutá, ale nie príliš)
5. Napĺňame nádobky na cake pops, ktoré následne dáme na pár hodín do mrazničky
6. Keď máme chuťovky ztuhnuté, rozpustíme si zvyšných 100g čokolády a začneme obaľovať
7. Keďže sú na paličke, môžeme čokoládou polievať pomocou lyžice, a potom posypať po celom povrchu želanou príchuťou zdobenia

Cake Pops1

Ak nemáte doma formu na cake pops, vôbec to nevadí. Tento zákusok si viete veľmi jednoducho pripraviť i bez nej, stačí keď zmes urobíte o trochu hustejšiu, z nej vyformujete guličky, pichnete do nich špajdle alebo špáratká, dáte zatuhnúť a následne ozdobíte. A chuťovky sú na svete.

cake_pops

Cake popsy najkrajšie vyniknú, keď sú zapichnuté napríklad v modelovacej hmote alebo špeciálnych kuchárskych špongiách, avšak ja som doma nič také nemala, takže som ich prevrátila nožičkami do vzduchu. Na výslednej chuti to samozrejme nič nepokazí, takže efekt ostal zachovaný. Prajem príjemné pochúťkovanie 🙂

Súvisiace:  Malá lekárnička ukrytá v kuchynských koreničkách: Ako podporiť svoje zdravie?

Podobné články:

Krehčené mäso: Nekupujte si predraženú vodu!
Mäsiarstiev v našom okolí výrazne ubudlo. Či chceme alebo nie,...
Čítať ďalej
makový koláčmakový koláč
Lacný priemyselný mak: Recept, ako si ľahko...
  Máte radi makové buchty? Ak áno, iste si kladiete otázku,...
Čítať ďalej
klíčiace rastlinyklíčiace rastliny
Energia ukrytá v klíčkoch
Zostali vám semienka z minulého roku a chceli by ste...
Čítať ďalej
Bez mäsa sa nezaobídeme: Dôležitá je pestrosť...
Mäso je v oblasti výživy stále skloňovaným pojmom. Predovšetkým je...
Čítať ďalej
Potravinovú sebestačnosť začíname budovať od rodiny, nie...
Pred poslednými parlamentnými voľbami na Slovensku na jeseň 2023 sa...
Čítať ďalej
Kovové perá – originálny darček pre obchodného...
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.