Varenie s nadšením

kompletné jedlo

Aj vám sa občas stane, že ráno vstanete a nemáte ani tušenie, čo dnes budete variť? Mne často. Obdivujem preto všetkých tých majstrov kuchárov, ktorí skúšajú stále nové recepty a varenie im robí radosť. Lebo práve tá radosť a nadšenie sú základom na to, aby jedlo stravníkom chutilo. Potom už stačí len zvoliť správny postup, jedlo pekne naaranžovať na tanier a je to. Ale povedzte, dá sa to naučiť?


Keď som ja s varením začínala, bola som vlastne akýsi samouk. Po svadbe som sa ocitla v situácii, kedy bolo treba navariť jedlo pre manžela aj malé dieťa. Bola som cez deň sama doma. Zatelefonovať a poradiť sa veľmi nebolo s kým. Jedinou pomôckou bola obrázková kuchárska kniha. A tak som začala variť podľa nej.

kuchárska kniha Pred pár rokmi som však začala s postupným zamieňaním pôvodných surovín za tie zdravšie. Zároveň som svoje výtvory začala fotiť a písať o nich. Aby som mala dostatok inšpirácie, prehľadávam už nie len rôzne kuchárske knihy, ale aj internetové stránky o varení. Minule som jednu takú zaujímavú stránku objavila.

Stránka si ma na prvý pohľad získala. Keď som sa dozvedela, že všetky recepty sú vyskúšané a pridávajú ich nadšení amatérski kuchári, bola som nadšená. Veď aj ja, skôr ako o nejakom jedle napíšem, ho najskôr vyskúšam. A ak chutí mojim domácim stravníkom, potom ho s radosťou doporučím aj ostatným.

jedlo na ohni Nie len varenie, ale aj pečenie sa dá robiť s nadšením a láskou. Stačí si len kliknúť na recepty. Od múčnikov starých materí tu nájdete tipy na výborné dezerty, plnkové koláče aj buchty. A všetko zdokumentované parádnymi fotkami.

A že ešte nemáte dosť? Čo takto miešané nápoje? Máte chuť na mliečny, kávový, horúci či ľadový? Alebo sa necháte inšpirovať a pripravíte si niečo ostrejšie?

čierny ľadový čaj

Hoci na internete nájdete viacero dobrých stránok o jedle a varení, táto http://tipnajedlo.sk patrí medzi moje obľúbené. A zrejme nie som sama. O tom, že má medzi čitateľmi úspech svedčí aj stále sa zvyšujúca návštevnosť a dobré referencie.

Podobné články:

Starostlivosť o záhradku podľa fázy Mesiaca
Keď žijeme v súlade s prírodou, môžeme sa vyhnúť mnohým...
Čítať ďalej
2 kroky k dokonale zafarbeným zdravým vlasom
Nie je žiadnym tajomstvom, že farbenie vlasov bežnými farbami, ktoré...
Čítať ďalej
zdravý sendvičzdravý sendvič
Desiata pre deti: Ako presvedčiť potomka, aby...
Skôr narodení si určite veľmi dobre pamätajú, ako im každé...
Čítať ďalej
Neobyčajne obyčajný obchod s mäsom
Každý deň stretnúť človeka. To stačí. Píše vo svojej básni...
Čítať ďalej
„Čerstvé“ pečivo z mrazáku
Koľkokrát vás v supermarkete zlákala vôňa práve upečeného chrumkavého chleba...
Čítať ďalej
BioAbecedář Hanky ZemanovéBioAbecedář Hanky Zemanové
BioAbecedář Hanky Zemanové
   
Súvisiace:  Sušička ovocia beží na plné obrátky
BioAbecedář Hanky Zemanové        
Čítať ďalej

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.