Aj vám sa občas stane, že ráno vstanete a nemáte ani tušenie, čo dnes budete variť? Mne často. Obdivujem preto všetkých tých majstrov kuchárov, ktorí skúšajú stále nové recepty a varenie im robí radosť. Lebo práve tá radosť a nadšenie sú základom na to, aby jedlo stravníkom chutilo. Potom už stačí len zvoliť správny postup, jedlo pekne naaranžovať na tanier a je to. Ale povedzte, dá sa to naučiť?
Keď som ja s varením začínala, bola som vlastne akýsi samouk. Po svadbe som sa ocitla v situácii, kedy bolo treba navariť jedlo pre manžela aj malé dieťa. Bola som cez deň sama doma. Zatelefonovať a poradiť sa veľmi nebolo s kým. Jedinou pomôckou bola obrázková kuchárska kniha. A tak som začala variť podľa nej.
Pred pár rokmi som však začala s postupným zamieňaním pôvodných surovín za tie zdravšie. Zároveň som svoje výtvory začala fotiť a písať o nich. Aby som mala dostatok inšpirácie, prehľadávam už nie len rôzne kuchárske knihy, ale aj internetové stránky o varení. Minule som jednu takú zaujímavú stránku objavila.
Stránka si ma na prvý pohľad získala. Keď som sa dozvedela, že všetky recepty sú vyskúšané a pridávajú ich nadšení amatérski kuchári, bola som nadšená. Veď aj ja, skôr ako o nejakom jedle napíšem, ho najskôr vyskúšam. A ak chutí mojim domácim stravníkom, potom ho s radosťou doporučím aj ostatným.
Nie len varenie, ale aj pečenie sa dá robiť s nadšením a láskou. Stačí si len kliknúť na recepty. Od múčnikov starých materí tu nájdete tipy na výborné dezerty, plnkové koláče aj buchty. A všetko zdokumentované parádnymi fotkami.
A že ešte nemáte dosť? Čo takto miešané nápoje? Máte chuť na mliečny, kávový, horúci či ľadový? Alebo sa necháte inšpirovať a pripravíte si niečo ostrejšie?
Hoci na internete nájdete viacero dobrých stránok o jedle a varení, táto http://tipnajedlo.sk patrí medzi moje obľúbené. A zrejme nie som sama. O tom, že má medzi čitateľmi úspech svedčí aj stále sa zvyšujúca návštevnosť a dobré referencie.
Komentáre