Dovolím si tvrdiť, že väčšina z nás má rada chutné jedlo, ktoré si dokážeme vychutnávať nielen chuťovými bunkami, no tiež čuchovými či zrakovými zmyslami. A keďže je vonku krásne počasie a záhradky nám hýria všemožnými farbami, rozhodla som sa využiť čo nám príroda dala a pripraviť si skvelý a časovo nenáročný obed, ktorý si môžete dať doma alebo si ho so sebou vziať napríklad do práce.
Nie som veľkou milovníčkou pečiva (hoci domáci chlieb od mojej mamky zbožňujem), a tak sa ho snažím konzumovať v čo najmenšom množstve. Veľkým potešením sú preto pre mňa chlebové placky, ktoré sú chutné a sýte, a pritom ich nemusím zjesť veľa. K tomu sú ešte aj zdravé a ako Vám dnes ukážem, sú aj veľmi praktické pri príprave tzv. fast foodu na zdravý spôsob.
Suroviny:
chlebové placky (recept)
zelenina akéhokoľvek druhu (ja som použila cuketu, mrkvu, reďkovky, papriku, ľadový šalát a ruccolu)
ghí (prepustené maslo)
čokoľvek čo máte radi (ja som použila 96%-nú šunku, avšak pokojne si môžete pridať nejaký syr, mäso alebo aj biely jogurt)
Postup:
Zeleninu si nakrájame na malé kúsky a cuketu na kolieska. Kolieska jemne opečieme na troche ghí a keď sú pekne zlatisté z oboch strán, vyberieme ich a na zvyšku ghí si podusíme zeleninu. Kto chce, kľudne si ju môže dať aj surovú, ja som však chcela využiť zvyšné ghí, a teda som zeleninu len prihriala cca 1 minútu, aby dostala chuť ghí.
Placky si môžeme trochu ohriať, a potom ich už len veselo plníme čímkoľvek, čo máme radi. Ja som použila na spodok ľadový šalát, potom vrstvu šunky, cukety a na to všetku zeleninu.
Rýchlo, ľahko, zdravo. Dobrú chuť 🙂
Komentáre