Mala by som napísať „S Talianom v kuchyni na RTVS“, aby to bolo správne po slovensky. Ja však tento skvelý program poznám v českom prevedení. Napriek tomu si ho rada ešte raz pozriem. No ale poďme na koreň veci.
Talian je vlastne Manu, teda Emanuel. Emanuel Ridi. Rodený Talian sa presťahoval do Prahy. Ako správny Talian má svoju reštauráciu. Zrejme varí dobre. A so svojimi receptami sa nebojí podeliť. V jeho kuchyni prevláda čerstvá zelenina, hlavne paradajky, cestoviny, syry, víno a neodmysliteľný olivový olej, extra panenský.
Slovenský televízny divák miluje relácie o varení. Ak však zdravo sa stravujúci divák pozerá všetky tie servítkové aj bezservítkové relácie, často tú servítku hľadá, lebo je mu tak špatne z tých kombinácií. Ak máte plné zuby bujónov, majonéz alebo prepáleného oleja, môže byť táto relácia osviežením vášho ducha aj vašej kuchyne.
Ale ak chcete variť chutne, zdravo a ľahko, máte radi zeleninu, syry či morské plody, nenechajte si ujsť prvý kanál slovenskej televízie v pondelok o podvečer.
Warning: Undefined array key 1 in /data/6/3/63be5345-0f9e-4008-8009-3efaf0eec091/dobreazdravo.sk/web/wp-content/plugins/wp-useragent/wp-useragent-detect-os.php on line 668
Ako sa vám páči Ital? Slovenská televízia začala síce jesennými časťami, čo nie je príliš aktuálne. Väčšina receptov sa však dá pripraviť hocikedy. Zistila som ešte, že tento program dávajú každý pracovný deň. Podvečer premiéra, druhý deň doobeda repríza. Celkom dobre padne aj to, že nie je rušený žiadnou reklamou, ako je to na Prime.