web analytics
máj 132012
 

Pri sledovaní programu s vraj dobrými radami pre domácnosť si občas človek musí poklopať po čele a pomyslieť si, či to naozaj myslia vážne. Včera napríklad radili, ako si doma vyrobiť výborný zázvorový sirup.


Postup sa mi zdal prinajmenšom čudný a tak mi nedalo, aby som sa nepozrela na internet. No a tam som taký istý recept našla na viacerých stránkach. Žeby tu platilo, že stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou?

A o čo vlastne ide? V recepte sa píše, že treba čerstvý zázvor očistiť a nakrájať na kúsky. Vodu nechať zovrieť, do nej potom pridať cukor, v telke tvrdili, že je lepší hnedý. Podľa mňa na túto „gebuzinu“ to je úplne jedno. Ale poďme ďalej. Ten cukor teda v tej vode treba rozpustiť a potom pridať nakrájaný zázvor. Potiaľto ešte ako tak ide, ale ďalej je to tragédia.

Keď už máme zázvor v cukrovej vode, budeme ho variť 1 hodinu. Pokiaľ nebude sirup dosť hustý, môže sa variť ďalšiu pol hodinu. Po tejto dobe sa nechá vychladnúť, precedí sa do fľaše a uchová v chladničke. Keď si potom chcete pripraviť zázvorovú limonádu, stačí do sódovky pridať trochu sirupu a limetkovej šťavy a je hotovo. gingerlimo

Čo na to poviete? Zdá sa vám to normálne?

Ak si predsa kúpim čerstvý zázvor, chcem z neho získať čo najviac cenných látok. Vitamíny sa teplom ničia, to vedia už aj malé deti a cenné voňavé oleje tiež zbytočne vyprchajú.

Pritom komentáre k tomuto receptu sú pozitívne. Čo na tom, že sme sa dopracovali k bezcennej mase, hlavné je, že chutí sladko. Dokonca vraj úplne prestane páliť. No to už je len výhoda. Veď práve kvôli tejto vlastnosti si čaj zo zázvoru väčšina ľudí varí. Aby pálivá chuť pomohla zohriať telo pri prechladnutí, či podporila zlé trávenie.

Akoby nestačilo, že výrobcovia potravín v nich zlikvidujú všetko živé, len aby nehnili a nekvasili, niektorí ľudia to isté robia so živými potravinami ešte aj doma. Čo už, možno sa boja, že by im čerstvé potraviny náhodou posilnili zdravie a tomu treba zabrániť.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu nastálo len za 350 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup


  4 komentáre na “Ako úspešne zlikvidovať zázvor”

  1. Firefox 14.0.1 Firefox 14.0.1 Windows XP Windows XP

    Dobrý den, omlouvám se, ale nedá mi to a musím reagovat na Váš komentář pod tímto receptem http://varecha.pravda.sk/recepty/zazvorovy-sirup/24152-recept.html a následně na Váš článek. Vůbec nechápu Vaši potřebu se do paní tímto způsobem strefovat, jednak komentářem, jednak článkem. Proč si nevezmete na paškál ty matky, které krmí děti denně fast-foodem, děti nepijí nic jiného než sladké limonády a ovoce, zeleninu znají pouze z obrázku?? Tohle mi ještě opravdu nepřijde taková hrůza jako vy z toho děláte. Prostě je to jenom zdravější alternativa k sirupům, které se nechají koupit v obchodech. Na rozdíl od nich vím, co si do vody dávám. Ano, nejsou v tom již žádné vitamíny, ale pochybuju, že to někdo od sirupu, který se ředí ve vodě pro osvěžení, očekává. Mějte se a příště využijte Váš drahocenný čas k jiným rýpavým a jistě přínosnějším článkům. Markéta

    • Firefox 10.0.1 Firefox 10.0.1 Windows XP Windows XP

      Ďakujeme za Váš komentár. Ako píšete, nechápete, ale komentujete. Ale máte na to právo.

      Keby ste čítali viaceré články, nie iba ten jeden, po ktorom Vám navreli oči do červena, tak by ste si všimli, že kritizujeme výrobu, predaj aj konzumáciu tých potravín, ktoré buď svojím názvom na obale alebo klamavou reklamou ubližujú ľuďom, aj matkám a ich deťom. A preto, že v predajniach sú často zdraviu nebezpečné potraviny, máme sa tešiť, že sa internetom a televíziou šíria recepty na niečo, čo len nebezpečné nie je? Čerstvý zázvor obsahuje plno vitamínov. Veľa ľudí ho užíva na rôzne spôsoby práve pre jeho účinky. A vami linkovaný postup všetky jeho účinky degraduje na chuť. To si tí ľudia môžu rovno kúpiť zázvorový sirup z obchodu, lebo výsledok bude presne rovnaký. A svoj čas potom môžu venovať niečomu inému.

      Sú dve veľké skupiny ľudí. Prvá, ktorá vie, čo je v tých potravinách a nevadí jej to. A druhá, ktorá nevie. Pokiaľ patríte podľa vášho komentára k prvej skupine, ani nám to nevadí. Podľa mailovej adresy, ktorú ste nám zanechala, nečakáte našu reakciu, potrebovali ste sa len vykričať.
      Naše články sú určené druhej skupine ľudí, ktorí nevedia, ako zloženie potravín účinkuje na ich telo, ale majú záujem sa to dozvedieť, zlepšiť svoje stravovanie a tým aj zdravotný stav svoj a svojej rodiny. Aj pre tých boli určené nasledujúce články, kde sme ukázali ako urobiť sirup alebo malinovku bez toho, aby sme hlavný materiál degradovali len na nositeľa chuti (ako mnohí priemyselní výrobcovia), ale zachovali všetky blahodárne látky a ponúkli ich nášmu telu.

  2. Firefox 17.0 Firefox 17.0 Ubuntu Ubuntu

    Všetky vitamíny a minerály sa predsa varením neničia… a tiež sa mi zdá smiešne považovať domáci sirup bez konzervantov (dajme tomu, že so „zabitými vitamínmi“) za rovnaký, akým je kupovaný chemicky ošetrený s éčkami… 🙁

 Zanechať komentár

Môžete používať tieto HTML tagy a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(vyžadované)

(vyžadovaný)

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.